Logo Polskiego Radia
Print

Успіх Євро-2012 не залежить від автошляхів?

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 04.06.2012 11:56
Київ, як і Варшава також (майже) готовий до чемпіонату. Новий закон про працевлаштування нелегалів не загрожує українцям ні білорусам
ФОТО: Українська служба Польського радіо

Успіх Євро не залежить від автошляхів – переконує у інтерв’ю у виданні «Polska the Times» голова товариства PL 2012 Марцін Герра. Герра запевняє, що готуючись до Євро-2012 Польща зробила гігантський стрибок у плані розбудови інфраструктури, проте так само важливим як автошляхи та стадіони буде атмосфера свята. «Навіть не маючи всіх автострад і модерних залізничних сполучень, можна здобути успіх. На Євро важливим буде клімат та управління», – каже Марцін Герра.
На кільканадцять днів до Євро журналісти цього видання відвідали Київ.
І повідомляють своїх читачів, що олімпійський стадіон на фінал Євро 2012 готовий але столиця України це все ще великий будівельний майданчик. Проте загалом «Київ, як і Варшава також (майже) готовий» до чемпіонату – читаємо у «Polska the Times».

«Dziennik Gazeta Prawna» запевняє, що новий закон про наслідки працевлаштування іноземців, які перебувають у Польщі нелегально, не відбере роботи українцям ні білорусам. Польські працедавці, які приймають на роботу іноземців зі Сходу, зокрема до сезонних робіт, побоюються, що невдовзі працевлаштування іноземців буде пов’язане з великим ризиком, – пише видання. А все через новий закон про наслідки працевлаштування іноземців, які перебувають у Польщі нелегально. Проект закону поки що є у Сеймі, проте у життя стане чинним, правдоподібно, уже в серпні цього року. Експерти, слова яких наводить газета, запевняють, що нові правила не вдарять в громадян України, Білорусі чи Росії, бо значна більшість з них мають дійсні візи.
Завданням нового закону є виявити ці особи, – пише «Dziennik Gazeta Prawna», – які взагалі не мають права перебувати у Польщі. А це найчастіше в’єтнамці, корейці, вірмени, молдавани та громадяни африканських країн. Щоб не наражатися на клопоти кожен роботодавець перед влаштуванням іноземного працівника на роботу повинен подивитися документи , які підтверджують його легальне перебування у Польщі – радить «Dziennik Gazeta Prawna».

Про ризик, пов’язаний з легальним працевлаштуванням у Польщі пише у понеділок інше видання – «Gazeta Wyborcza». Газета публікує репортаж про в’єтнамських працівників, яких, за їхніми словами, польський роботодавець з Бидґощі недостатньо годував, примушував до рабської праці, лякав депортацією. Власником фабрики є політик партії Польща – найважливіша. 14 в’єтнамців втекли вікнами зі швальні, у якій працювали по 13 годин. Репортаж про в’єтнамських працівників у Польщі газета публікує у статті «Швальня – найважлвіша».

Л.З.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти