Logo Polskiego Radia
Print

Мадонна буде молитися за «Pussy Riot»

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 08.08.2012 11:00
«Gazeta Wyborcza» пише про судовий процес у Росії проти жіночої панк-групи «Pussy Riot». Прокурор вимагає трьох років позбавлення волі
ФОТО: Українська служба Польського радіо

Три роки за «Богородице, прожени Путіна?» - польське видання «Gazeta Wyborcza» пише про судовий процес у Росії проти жіночої панк-групи «Pussy Riot». Прокурор вимагає трьох років позбавлення волі для трьох затриманих членкинь панк-групи, а дії жінок називає «проявом релігійної ненависті». Активістки кажуть, що не хотіли ображати релігійних росіян, а їхньою метою була критика Церки за те, що підтримує Путіна.

Правозахисна організація Amnesty International визнала учасниць «Pussy Riot» в’язнями совісті. На захист жінок стали відомі люди – наприклад, Стінґ, гурт «Red Hot Chili Peppers», Пітер Ґебріел, Андрєй Кончаловський, Боріс Акунін, а серед поляків - зокрема, художники Едвард Двурнік, Вільгельм Сасналь, музиканти Томек Ліпінський, Тимон Тиманський. На вчорашньому концерті у Москві американська поп-зірка Мадонна сказала, що «Pussy Riot» заслуговують, щоб бути вільними, і що вона буде за це молитися. Чи почують Мадонну у московському суді?

Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти