Logo Polskiego Radia
Print

Ключ у руках Києва

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 25.02.2013 09:10
Україна досконало знає, які вимоги ставить перед нею ЄС. І нині «ключ у руках України» - наголошують понеділкові видання
źr. Stockexport

Беручи до уваги, що понеділок 25 лютого – це день саміту ЄС – Україна, природно, що в центральних газетах не обійшли увагою цього факту.

І так «Gazeta Wyborcza» наголошує, Україна досконало знає, які вимоги ставить перед нею ЄС. І нині «ключ у руках України», як заявили голова Європейської Ради Герман Ван Ромпей та шеф Європейської Комісії Жозе Баррозу. Фіаско Угоди про асоціацію було б дошкульним ударом для Польщі, яка запевняла партнерів в ЄС, що Янукович – вірогідний партнер. Тим часом дедалі більше країн в цьому сумнівається. Для Варшави важливе значення мала зустріч президентів Коморовського, Януковича і Ґашпаровича, що відбулася минулого тижня у Віслі. Офіційно, з боку президента Януковича, не прозвучали ніякі декларації в справі Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. Але неофіційно, український президент мав пообіцяти значне поліпшення умов перебування у в’язниці пані Тимошенко, та звільнення Луценка – повідомляє «Gazeta Wyborcza».

Про «ключ у руках Києва» - повідомляє також «Rzeczpospolita». Зараз Україна мусить продемонструвати свою чітку політичну волю та зробити рішучі кроки задля того, аби стати ще ближчим партнером Європейського Союзу – читаємо в коментарі Президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея і Президента Європейської Комісії Жозе Мануела Баррозу.

Євросоюз надає Україні відчутну підтримку, спрямовану на допомогу у модернізації її енергетичного сектора, транспортних сполучень, а також на зміцнення соціальної згуртованості. Від 1991 року, у рамках двосторонньої фінансової допомоги, ми виділили Україні близько 3 млрд. євро. Наближається підписання Меморандуму про розуміння та кредитної угоди щодо надання Євросоюзом макрофінансової допомоги Україні у розмірі 610 млн. євро. Вона стане найбільшою операцією такого типу, яку ЄС коли-небудь проводив із країною-партнером.

Ми впевнені, що під час саміту, що відбудеться 25 лютого, українські лідери засвідчать свою рішучість щодо вчасного досягнення цих цілей. «Rzeczpospolita» - друкує звернення європейських політиків.

«Dziennik Gazeta Prawna» у свою чергу переконує, що так звана «Євросоюзна морква» не робить враження на президентові Януковичу.Точніше кажучи, пропозиція Брюсселя не є настільки привабливою, щоб відбувся злам у справі вироків на Тимошенко і Луценка. Україна очікує від Брюсселя підписання Угоди про асоціацію незалежно від справи колишньої прем’єр-міністр та колишнього міністра внутрішніх справ.

Згідно з оптимістичним сценарієм, угода ЄС – Україна буде підписана під час листопадового саміту Східного партнерства у Вільнюсі. Проте, навіть тоді, проблеми з дотримуванням засад демократії над Дніпром, ефективно заблокують ратифікацію Угоди про асоціацію парламентами країн-членів Євроспільноти - наголошує «Dziennik Gazeta Prawna».

Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти