Logo Polskiego Radia
Print

«Україна на порозі визволення»

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 04.05.2013 12:27
Київ звільнений з газового корсета Москви не матиме ні найменшої причини, щоб входити з нею в економічні і геополітичні союзи - наголошує «Rzeczpospolita»

У виданні «Rzeczpospolita» - коментар на тему українських справ авторства Анджея Таляґі. Публіцист газети ділиться своїми спостереженнями на тему змін, що відбуваються над Дніпром, особливо в контексті енергетичного унезалежнення від російського газу.

Ще недавно ситуація України виглядала безнадійно, але наприкінці 2012 року все почало змінюватися. Уперше в Україну поплив, щоправда російський газ, але не з Росії а з Німеччини. Це перший крок до звільнення залежності від Москви. Другий крок – це контракти підписані з західними компаніями Chevron, Shell та Exxon Mobil на пошук і видобуток сланцевого і традиційного газу. Третій крок – це плани будови газопорту в Одесі. Інвестиція поки не розпочалася, суперечок навколо неї багато, але уряд визнав її пріоритетною - підкреслює видання.

Київ звільнений з газового корсета Москви не матиме ні найменшої причини, щоб входити з нею в економічні і геополітичні союзи, а отже, спрямує свою політику на Захід, на ЄС, у тому числі і Польщу. Шлях до цього ще довгий, але українці нарешті починають щось робити, а це вже великий прогрес – наголошує «Rzeczpospolita».

Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти