Logo Polskiego Radia
Print

Брате, за кривду, завдану Тобі, за Твій біль, пробач мені

PR dla Zagranicy
Anatoliy Zymnin 11.07.2013 11:52
Під «Молитвою за Волинь» підписатися може кожен бажаючий. Свої підписи вже поставили декілька десятків відомих українців та поляків
foto: Tocekas/CC

«Gazeta Wyborcza» публікує текст «Молитви за Волинь», який з’явився з ініціативи Антона Борковського зі Львова та Анжея Шептицького з Варшави. Під цим текстом підписатися може кожен бажаючий за цим посиланням. Свої підписи вже поставили декілька десятків відомих українців та поляків, зокрема: Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Микола Княжицький, Тарас Возняк, Ярослав Грицак, Ян Пєкло, Кшиштоф Зануссі, Марія Пшеломєц та Боґуміла Бердиховська.

«Молитва за Волинь»

Брате, за кривду, завдану Тобі, за Твій біль і біль Твоїх родичів, пробач мені.

За пролиту невинну кров на Волині і в Галичині, за невіру мою, пробач мені, Брате. Не заради політики та добросусідства, не заради доброго імені мого народу, пробач мені, Брате. Сором пропікає моє серце, дух спинає в грудях, коли думаю про Твій біль, про вбитих Твоїх братів і сестер на Волині та Галичині. Пробач мені за наш гріх.

Пробач за глухоту мого серця, за скаменілу душу мою, за висохлі очі Твоїх близьких.

Підтримай, Брате, у болю моєї покути. Пробач за тих, хто не хоче зі мною прийняти тягаря відповідальності за волинський злочин, пробач за тривале мовчання моїх братів.

Пробач за тих, хто не бачить гріха у тому. Пробач за тих, хто не може визнати цього злочину злочином. Прошу поблажливості й смирення до сердець, засліплених власним горем й історичними образами. Будь зі мною, Брате, у моїй щирій покуті.

Сестро, пробач мені за нечуйність, за погорду, за невтерті сльози матері Твоєї. За Твій страх і мій гонор. За непохованих братів і батька. За вбитих дітей. За ґвалт і злодійство. За невситиму лють. За попіл, звіяний вітром. За нічний жах. За морок в очах. За чорні дороги і кам'яні серця. Пробач мені, Сестро.

Почуйте нас, Брати! Не лише заради миру між нашими домами. Заради правди. Заради любові. Заради Світла у серцях наших дітей. Прошу, простягніть нам руку свого щирого вибачення. Будьте чуйними до нашої покути.

Господи, прости нам і пригорни до Себе. Не лишай нас наодинці, Отче, і будь з нами, грішними.

А.З.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти