Logo Polskiego Radia
Print

«Наше слово»: про резолюцію Сейму і прощу задля примирення

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 18.07.2013 09:39
На першій шпальті тижневика українців у Польщі «Наше слово» повертається тема Волинської трагедії. Тижневик пише про голосування у Сеймі РП над постановою щодо Волинської трагедії, а також про прощу до трагічних місць - Павлівки і Сагриня. Там прозвучали слова: "Нема виправдання тим, хто вчинив людиновбивство, якою великою ідеєю він би не керувався"
ФОТО: Українська служба Польського радіо

На першій шпальті тижневика українців у Польщі «Наше слово» повертається тема Волинської трагедії. «Після емоційних дискусій Сейм Польщі 12 липня прийняв постанову щодо Волинської трагедії, - нагадує тижневик. – У проголосованому тексті її назвали «етнічною чисткою з ознаками геноциду». Газета цитує запитання міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, з якими він звернувся до польський депутатів. Що змінилося за останні п’ять років, від моменту, коли Сейм РП прийняв подібну постанову, в якій назвав Волинські події «злочином, що мав ознаки геноциду»... Тож чому нині деякі політики використовують термін «геноцид»? У «Нашому слові» знаходимо теж цитати з виступу прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска. Тижневик пише, що голова уряду відзначив – українці теж мають привід звинувачувати поляків у геноциді: «Не знаю, чи хтось звернув увагу на те, що згідно з конвенцією ООН щодо визначення «геноциду» , українці так могли б називати операцію «Вісла», - читаємо вислів польського прем’єра на шпальтах «Нашого слова».

На шпальтах цього ж тижневика читаємо про прощу задля примирення до місць масових вбивств поляків та українців – Павлівки на Волині і Сагриня. Це була громадська ініціатива примирення, організована кількома університетами та неурядовими організаціями. Під час прощі відбувся молебень за жертвами злочину. Газета цитує слова Волинського владики Михаїла: «... Нема виправдання тим, хто вчинив людиновбивство, якою великою ідеєю він би не керувався».

Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти