Logo Polskiego Radia
Print

Міністр Сікорський про роль Росії

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 12.09.2013 09:19
«Ніхто не відмовляє Росії права мати власні інтереси у взаєминах зі своїми сусідами. Все залежить від способу їх реалізації» – сказав Радослав Сікорський в інтерв’ю газеті «Rzeczpospolita»
polskieradio.pl

«Rzeczpospolita» друкує інтерв’ю з міністром закордонних справ Радославом Сікорським. Керівника польської дипломатії, останніми днями, дуже хвалять за те, що найновіший план вирішення конфлікту в Сирії – це його ідея, саме Радослав Сікорський мав запропонувати, щоб піддати сирійській арсенал хімічної зброї міжнародному контролю.

І «Rzeczpospolita» запитує про сирійську справу та дії польської дипломатії на Близькому Сході. Запитує теж про роль Росії. В оцінці Сікорського, Росія в справі Сирії повинна відіграти першопланову роль. Отже виникає питання, які наслідки для Польщі може мати те, що Росія знову стає важливим гравцем на політичній сцені? Тут шеф дипломатії відповів, що коли Росія стане реалізувати свої амбіції стабілізуючи країни Центральної Азії чи ситуацію в Сирії – тоді це можна лише хвалити.

А якщо сильна Росія зосередиться на нашому регіоні? На це питання міністр відповів: «Україна, яка більш-менш торгує половина на половину з Росією та ЄС, вступаючи у зону вільної торгівлі, не відріже своїх відносин з Москвою. Так само, як ми, після вступу до ЄС і НАТО, нині маємо більший торговельний обмін з Росією, ніж раніше. Ніхто не відмовляє Росії права мати власні інтереси у взаєминах зі своїми сусідами. Все залежить від способу їх реалізації» – сказав міністр Радослав Сікорський в інтерв’ю газеті «Rzeczpospolita».

Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти