Logo Polskiego Radia
Print

Вберегти Україну від громадянської війни

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 17.02.2014 15:00
Про чергові здобуті золоті медалі польських спортсменів на Олімпіаді в Сочі, сприяння вирішення кризової ситуації в Україні Німеччиною, загрозу громадянської війни в Україні читаємо на шпальтах польських видань

У виданні «Rzeczpospolita» читаємо про те, що «українці таки зможуть розраховувати на підтримку німців». Берлін допомагатиме шукати шляхи виходу з кризової ситуації в Україні, поки триває Олімпіада в Сочі. Про втягнення Німеччини у вирішення українських проблем свідчить зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель з лідерами української опозиції Віталієм Кличком та Арсенієм Яценюком. Міністрові закордонних справ Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмейеру у Москві не вдалося нічого конкретного досягти у переговорах з російською стороною щодо України, окрім як запропонувати вирішення кризи за участі усіх сторін в рамках ОБСЄ, як посередника поміж Януковичем та опозицією. На це його російський колега Сєргєй Лавров відреагував стримано, — пишуть автори публікації.

На сторінках тієї ж газети читаємо публікацію Корнелія Моравєцького, в часи Польської народної республіки, одного з лідерів антикомуністичної опозиції, про те, що польскі політики та польські медіа прямують у глухий кут, не помічаючи антипольських настроїв в Україні. Польща разом із Заходом ошукали розчарований український народ помаранчевою революцією. Одним із її отруйних плодів виявилося прославляння УПА, — вважає польський публіцист. Моравєцький стверджує, що відповідальність за долю та майбутнє України прямо лежить на двох країнах: Польщі та Росії, адже саме вони відповідали за формування тих кордонів, які має Україна сьогодні. Сьогодні ж уся польська дипломатія та ЗМІ повинні скеровувати свою увагу на те, аби вберегти Україну від загрози громадянської війни, — переконаний один з лідерів колишнього польського опозиційного руху.

Міхал Потоцький у виданні Dziennik. Gazeta Prawna пише про зростаючу напругу перед вирішальними виборами у Молдові. Вже влітку молдавани зможуть їздити у країни шенгенської зони без віз. Нагадаю, під час проведення саміту Східного партнерства у Вільнюсі минулого року, Україна не підписала Угоду про асоціацію з ЄС, натомість Кишинів встиг парафувати таку ж угоду про асоціацію та вільну торгівлю з Європою. Очікується, що до кінця серпня ця угода між Молдовою та ЄС буде підписана. Тим не менше, автор публікації пише про деякі проблеми, які можуть стати на заваді у досягненні цієї мети. Зокрема, це проросійські сепаратистські настрої в країні та досить великий відсоток молдаван, які підтримують інтеграцію з Митним союзом.

«Золота польська зима», — назва публікації у виданні Gazeta Wyborcza. Минулої суботи поляки здобули чергові 2 золоті медалі. Цього разу щасливими переможцями виявилися — ковзаняр Збігнєв Брудка на дистанції в 1500 метрів, який випередив голандця Куна Вервея всього в 0,003 секунди. Кілька годин пізніше свою другу золоту медаль та четверту загалом, в актив збірної Польщі приніс вдруге Каміль Стох у стрибках на великому трампліні. Про перемоги польських спортсменів читаємо на спортивних сторінках Gazeta Wyborcza.

Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти