Logo Polskiego Radia
Print

Король шоколаду стоїть перед викликом

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 20.05.2014 15:40
Єдиний шлях вперед – це відкритість усіх політичних дискусій і початок діалогу

«Український середній клас вчиться стріляти з калашникова», – у виданні «Gazeta Wyborcza» Петро Андрусечко розповідає, що багато українців не мають наміру байдуже спостерігати за розвитком подій на сході країни. На їхню думку, не можна покладатися тільки на українську армію і міліцію. Тож люди самі беруться за зброю. Українська резервна армія (УРА) проводить вишколи у вихідні. Більшість людей працюють у різних фірмах, часто на високих посадах, це фактично представники середнього класу. Тренування, інколи зі зброєю в руках, проходять згідно зі стандартами НАТО.

Польські видання часто називають кандидата у президенти Петра Порошенка «королем шоколаду». Саме такий король – як пише газета «Polska.The Times» – хоче врятувати потопаючу Україну. Журналісти польського видання побували на зустрічі з виборцями у Чернігові. «Джерела, наближені до Порошенка стверджують, що коли його справді оберуть президентом, то він використає свій мандат для задіяння наступу на проросійських бойовиків, що контролюють регіони Донецька і Луганська, де проживає 8 млн осіб. Порошенко дає зрозуміти, що він поєднає цей наступ з переговорами. Єдиний шлях вперед – це відкритість усіх політичних дискусій і початок діалогу», – каже кандидат у президенти. Порошенко, побожний християнин східного обряду, збудував у своєму маєтку православну церкву. Невеличка підтримка згори, звичайно ж, йому стане у пригоді під час виконання завдань, перед якими він стоїть», – наголошує видання «Polska.The Times».

Про «порятунок для старого континенту» пише колишній міністр держмайна Польщі Міколай Будзановський у газеті «Rzeczpospolita»: «Ситуація в Україні – це своєрідний імпульс до дій на користь поступової заміни газу з Росії сировиною, що її видобувається на території Європейського Союзу. Головним чинником оздоровлення газових стосунків ЄС та Росії буде вільний ринок». Автор публікації звертає увагу на нафту, адже ціна на це паливо базується на ринкових показниках. Значить, необхідно створити європейську оптову паливну біржу. Автор переконує європейців, що перед лицем чергових газових криз на сході, необхідно діяти спільно: «Енергетичний союз може стати черговим важливим кроком у проекті об’єднаної Європи. Фактичною умовою сили Євросоюзу є формування її енергетичної самодостатності. Реалізація стратегії повинна передбачати заміну газу з Росії сировиною, яка видобувається на території Європейського Союзу», – читаємо у газеті «Rzeczpospolita».

В.П.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти