Logo Polskiego Radia
Print

«20 років колонії Сенцову — це ганьба Путіну»

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 26.08.2015 15:55
Про справу засудженого в Ростові кримчанина пише відомий діяч польської антикомуністичної опозиції і колишній головний редактор видання «Gazeta Wyborcza» Адам Міхнік
Адам МіхнікАдам МіхнікWikipedia

«20 років колонії Сенцову — це ганьба Путіну», — видніє на першій шпальті видання «Gazeta Wyborcza». Про справу засудженого в Ростові кримчанина пише відомий діяч польської антикомуністичної опозиції і колишній головний редактор видання Адам Міхнік. «Росія завжди мала два обличчя Муравйовів: ті, хто вішав (а їх називали „вішателями”), і ті, кого вішали за боротьбу за свободу», — пише Міхнік. — «Сьогодні образ цих двох облич Росії повертається в усій його брутальності. Олег Сенцов засуджений на 20 років ув’язнення. На його захист виступили найкращі громадяни Росії, митці і гуманісти. Також за нього виступили найвидатніші європейські режисери, під їхнім закликом на захист в’язнів видніють імена відомих поляків. Путін залишив нам ганебний вирок, а Сенцов передав слова з „Майстра і Маргарити” Булґакова, що „найбільший гріх у світі — це боягузтво”. Боягузтво — це страшний гріх кремлівських правителів, котрих ще дожене голос тих, хто наважився жити в істині і мужності. З цими людьми залишаються й наші надії і мрії», — пише Адам Міхнік, слова котрого публікує «Gazeta Wyborcza».

«Україна відвертається від Польщі» — коментар публіциста Єнджея Бєлєцького з таким заголовком публікує видання «Rzeczpospolita». «Це був всього лише міф» — так журналіст називає стратегічне партнерство між Польщею й Україною, вказуючи на декларацію президента Петра Порошенка. «Хоча його понеділкові переговори в Берліні з канцлером Анґелою Меркель і президентом Франсуа Олландом знову були невдалими, український лідер сказав, що він не зацікавлений в розширенні формату переговорів з Владіміром Путіном, у тому числі на представників Польщі», — вказує на підтвердження своєї тези публіцист. На думку польського журналіста, виною тому висновки Порошенка з політики попередньої польської влади: на думку Бєлєцького, Польща, попри те, що робила голосні заяви перед Україною, будучи її адвокатом, не допомогла в повній мірі після початку війни на Донбасі. Саме тому польський журналіст вважає, що Порошенко воліє вести переговори з Німеччиною, не включаючи до них Польщі.

Вважається, що 37 мільйонів одружених людей у всьому світі використовує сайт знайомств «Ешлі Медісон» для подружньої зради. Серед них, як повідомляє видання «Rzeczpospolita», 20 тисяч поляків. Група гакерів зламала дані користувачів сайту. Найбільше поляків, які відвідують цей портал, живе у Варшаві — майже 6 тисяч його користувачів, у тому числі понад 90 відсотків чоловіків. Далі в порядку Краків і Вроцлав. Газета з нагоди оприлюднення таких даних порозмовляла із сексологом, проф. Збіґнєвом Іздебським. Він вказав на дослідження серед 10 тисяч інтернет-користувачів: аж 40 відсотків респондентів зізналися в подружній зраді. І, напевно, це занижені числа — вважає професор, коментар якого читаємо у виданні «Rzeczpospolita».

І.І.

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти