Logo Polskiego Radia
Print

Саміт НАТО – це великий шанс для Польщі

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 05.07.2016 13:15
«Rzeczpospolita»: Варшавський саміт продемонструє агресору, що немає членів НАТО другої категорії
PAP/Paweł Supernak

Саміт НАТО – це великий шанс для Польщі, – переконує Міхал Шулджинський у редакційному коментарі видання «Rzeczpospolita».

Варшавський саміт НАТО, що розпочинається вже наприкінці поточного тижня, має шанс увійти в історію Польщі та країн нашого регіону, як зламний момент, в якому можуть бути прийняті найважливіші рішення стосовно безпеки країни.

Кілька тисяч солдатів НАТО, зокрема зі США, будуть для Росії чітким сигналом, що зобов’язання, які виникають з членства в Альянсі, не залишаться виключно на папері.

НАТО має показати, що здатне реагувати на загрози. Добре, що після спроб «перезавантаження» міжнародних взаємовідносин, відбулося повернення до ядра союзницької діяльності. Звісна річ – наголошує «Rzeczpospolita» – зміцнення східного флангу НАТО не зразу гарантує нам безпеку, але йдеться про те, щоб продемонструвати потенційному агресору, що немає членів НАТО другої категорії.

Більша активність Північноатлантичного союзу в нашому регіоні має також реальний фінансовий вимір і може стати шансом для польської економіки - пише газета.

Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти