Logo Polskiego Radia
Print

«Зустріч без зламів»

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 14.07.2016 12:09
Польські газети коментують засідання Ради НАТО-Росія, яке відбулося у середу в Брюсселі
УСПР

Як пише «Gazeta Wyborczа», Рада НАТО-Росія зібралася вдруге після довгої перерви від 2014 року (засідання не відбувалися після агресії Росії в Україні). Перша зустріч НАТО-Росія пройшла у квітні, друга – у середу. За словами генсека Північноатлантичного альянсу, «в питанні Донбасу панує незмінна різниця думок». Мінські порозуміння не діють, в цьому Росія звинувачує Київ, а Київ та Захід – Росію. Натомість, друге питання стосувалося східного флангу та безпеки балтійського регіону. Росія запропонувала НАТО співпрацю в галузі безпеки регіону Балтійського моря, НАТО обіцяло пропозицію розглянути.

«Зустріч без зламів та історії» - так засідання ради НАТО-Росія оцінює «Gazeta Polska Codziennie». «Хоча темами засідання були: ситуація в Україні, збройні конфлікти на Близькому Сході, усі учасники зосередилися на інтерпретації військового зміцнення східного флангу НАТО», - читаємо на шпальтах видання. «Для НАТО розміщення чотирьох батальйонів у Польщі та балтійських державах – це ключ для заспокоєння агресивної політики Кремля. Росія вбачає у цьому порушення договору з 1997 року», - пише «Gazeta Polska Codziennie».

«НАТО хотіло використати це засідання, щоб пояснити Росії – рішення про ротаційну військову присутність не має наступального характеру, і становить відповідь на агресивну поведінку Росії» - це вже коментар видання «Rzeczpospolita». У статті під заголовком «НАТО розмовляє з Росією» читаємо, зокрема, що символічно, першою темою засідання стала ситуація в Україні. «Поведінка Росії поставила під сумнів євроатлантичну безпеку, - наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. – Північноатлантичний альянс ніколи не визнає анексії Криму. Але варто і треба розмовляти».

Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти