Logo Polskiego Radia
Print

Торік у світі страчено 676 осіб

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 28.03.2012 10:12
Amnesty International опублікувала рапорт про смертну кару. Його цитує «Gazeta Wyborcza». Про «аболіційний туризм» пише «Rzeczpospolita»
ФОТО: Українська служба Польського радіо

Amnesty International опублікувала рапорт про смертну кару. Його цитує на своїх шпальтах «Gazeta Wyborcza». Меншає кількість країн, які вдаються до найвищої кари – смерті. На сьогодні у 20-ти державах страчують людей. Але статистики виконання вироків у країнах, які допускають кару смерті, невблаганно ростуть. Торік у світі страчено 676 осіб. Найбільше (558) – на Близькому Сході (з близькосхідних країн передують Іран, Саудівська Аравія, Ірак, Ємен). Рапорт не включає Китаю (оскільки інформаця про кількість страчених осіб – під грифом «цілком таємно»). «Ми переконані, що в Китаї страчено тисячі людей – більше, ніж у всіх описаних нами державах разом взятих», – пишуть авори звіту.

Про «аболіційний туризм» пише «Rzeczpospolita». За весь час дії аболіційного закону Польща відмовила у легалізації 51-му іноземцю. Кілька з них – це так звані аболіційні туристи, які приїхали до Польщі з інших країн ЄС, щоб скористатися тут шансом на врегулювання статусу. Про таких іноземців – вже у понеділок, у суспільній рубриці.

Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти