Logo Polskiego Radia
Print

Українців у Польщі 48 тисяч

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 30.03.2012 11:46
Це дані минулорічного Національного перепису населення у Польщі. Тепер українців на третину більше, ніж десять років тому

Тижневик української громади «Наше слово» інформує, що українців у Польщі 48 тисяч. Саме таке число осіб записалося українцями під час минулорічного Національного перепису населення у Польщі. Вступні результати подано 22 березня у варшавському Президентському палаці.

Як наголошує «Наше слово», тепер українців на третину більше, ніж десять років тому. На цей раз результат включає декларації осіб з подвійною українсько-польською ідентичністю, яких 20 тисяч. Можливість такого вибору в історії Національного перепису населення була вперше. Для деяких нацменшин, наприклад білоруської чи німецької, цей перепис, порівнюючи з переписом з 2002 року, можна назвати гіршим. Іншим він приніс несподіванку. Виявилося: лемків – 10 тисяч, а було нецілих 6 тисяч, силезців – 809 тисяч (було 173 тисячі). Захід проведено за допомогою новітніх засобів – Інтернету, телефонного зв’язку з рахівником, заповнення електронних анкет. Але відповідного розповсюдження інформації про сам перепис – не було – зауважує «Наше слово».

Л.І.


Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти