Logo Polskiego Radia
Print

«Турбюро банкрутує, наша відпустка – теж»

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 05.07.2012 13:27
«Dziennik. Gazeta Prawna» дає клієнтам туристичних бюро поради – як купувати екскурсію.
ФОТО: Польське радіо

Курси валют за Національним банком Польщі:

1USD – 3,37 PLN

1 EUR – 4,22 PLN

1UAH – 0,41 PLN

«Турбюро банкрутує, наша відпустка – теж» - у польській пресі відчувається відгомін вчорашньої заяви про банкруство власника туристичних агентств Sky Club i Triada. «Rzеczpospolitа» підводить підсумки – до Польщі повернулися перші клієнти, 4,7 тисячі туристів досі перебуває за кордоном, а кільканадцять тисяч змушені попрощатися з цьогорічними відпочинковими планами». Польський щоденник теж застерігає – на банкрутстві Sky Club-у не скінчиться. Будуть наступні – адже туристична галузь є однією з найбільш заборгованих. «Крайовий реєстр боргів погано або дуже погано оцінює фінансову ситуацію 44% польських турбюро» - читаємо в газеті.

«Dziennik. Gazeta Prawna» дає клієнтам (або потенційним клієнтам) туристичних бюро поради – як купувати екскурсію і як поводитися в разі проблем. «Перед тим, як купиш тиждень чи два на екзотичному морі, перевір, чи туристичне агентство не є у списку боржників; пошукай, що пишуть на туристичних форумах про це бюро інші клієнти». Як стверджує газета, підозри повинна викликати надто низька ціна туристичної послуги. Звичайно, промо-акції можуть бути, але в межах розумного. «Слід платити кредитною карткою, не готівкою, - радить польське видання. - Якщо послуга, тобто туристична поїздка, не вібдудеться, можна звернутися у банк, який поверне гроші».

Впродовж чотирьох років польські компанії PGNiG, KGHM, PGE, Tauron, Enea вестимуть пошуки неподалік місцевості Вейхерово сланцевого газу. На пошуки призначено 1 мільйон 700 тисяч злотих (понад чотири мійльони гривень). У середу п’ять компаній, які контролює державна скарбниця, підписали договір про співпрацю у пошуках та видобуванні сланцевого газу. Вже відомо, що на Помор’ї буде побудовано три копальні сланцю. Видобутою сировиною компанії будуть ділитися.

Повертаємося до Євро-2012. Хто програв на євро? Кінотеатри. Впродовж Чемпіонату Європи з футболу люди в кіно не ходили – шукали видовищ на стадіонах або перед телевізорами. У червні відвідуваність польських кінотеатрів зменшилася на 15%, а під час ключових матчів – на 80%.

І насамкінець – інформація для безробітних чоловіків. Як ствреджують американські науковці, чоловіками без праці не цікавляться жінки. 75% опитаних американок навіть не думають зустрічатися з безробітним (не згадуємо про створення з ними сім’ї). Більшість жінок побоюється, що повя’зуючи своє життя з чоловіком, який не має праці, тягар утримання себе і партнера впаде на тендітні жіночі плечі.

Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти