Logo Polskiego Radia
Print

Ситуація у харчовій промисловості погіршується

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 09.08.2012 12:20
Упродовж п’яти місяців 2012 року банкрутувало 15% виробників продуктів харчування. Найбільше банкрутств у м’ясному секторі
ФОТО: Польське радіо

Курси валют за Національним банком Польщі:

1 USD – 3,29 PLN

1 EUR – 4,06 PLN

1 UAH – 0, 40 PLN

Ситуація у харчовій промисловості в Польщі дедалі погіршується – інформує «Parkiet».

«У 2011 році виробники харчів міцно нарікали на складну ситуацію на ринку, але поточний рік може бути ще гіршим» – стверджують аналітики. Упродовж п’яти місяців 2012 року банкрутувало 15% виробників продуктів харчування. Найбільше банкрутств у м’ясному секторі. У групі фірм, які наражені на погіршення результатів є підприємства, які виробляють основні продукти харчування. З погіршенням кон’юнктури непогано радять собі виробники солодощів.

«Puls biznesu» заохочує власників фірм подбати про імідж своєї фірми в Інтернеті, бо в мережі знаходяться майже всі потенційні клієнти.

Минулого року ледь 65% польських фірм декларувало, що в них є веб-сайт – такі дані Головного статистичного управління. Здебільшого – це були великі підприємства. Тимчасом, веб-сайт, придатний для контакту з клієнтами і партнерами – це нині мінімум. Газета подає помилки, які найчастіше трапляються під час побудови стратегії маркетингу в мережі. Серед іншого: пропозиція, яка нічим не відрізняється від конкуренції, ставка на кількість, а не якість, наслідування конкуренції та незнання цільової аудиторії. Дедалі більше клієнтів користується Інтернетом, і перед рішенням щодо закупівлі якогось товару назагал перевіряють дану фірму в мережі.

«Малі фірми можуть врятувати Польщу від кризи, але їхню діяльність обмежують абсурдні обов’язки», – наголошує «Rzeczpospolita».

Для прикладу, новоспечений підприємець мусить інформувати маршала воєводства про різні речі, навіть такі, як кількість використаного чорнила в друкарці. Якщо в бізнесмена є автомобіль, значить, він має звітувати, як міцно забруднив навколишнє середовище. Експерт роботодавців Річпосполитої Моніка Ґладох оцінює, що оскільки в малих фірм менший потенціал, ніж у великих підприємств, значить, і ставлення до них повинно бути стриманішим. «Малі і середні підприємства – це фундамент польської економіки, жаль тільки, що уряд не ставиться до них з належною повагою», – наголошує в свою чергу шеф Об’єднання підприємців і працедавців Цезари Казьмєрчак.


У першому півріччі 2012 року польська економіка розвивалася у темпі 3,2% інформує Міністерство економіки.

Це означає, що темп економічного зростання Польщі залишається одним з найбільших у Європі. Аналітики вважають, що сприяє цьому велика активність державних підприємств, і стабільний ріст споживацьких витрат домашніх господарств.

Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти