Logo Polskiego Radia
Print

Як дешево подорожувати європейськими залізницями?

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 06.06.2013 12:21
«Gazeta Wyborcza» на початку гарячого туристичного сезону пропонує своїм читачам ознайомитися, як не переплачувати за подорожі Європою
ФОТО: Польське радіо

Курси валют за даними Національного банку Польщі:
1 USD – 3,26 PLN
1 EUR – 4,27 PLN
1 UAH – 0,40 PLN

Віце-голова Європейської Комісії заступається за заробітчан, у тому числі й із Польщі. Вівіан Редінґ відмовилася від вимог чотирьох країн, які хочуть загострити принцип вільного пересування осіб у Євросоюзі. А такі пропозиції ​​Великобританії, Німеччини, Австрії та Нідерландів будуть обговорюватися на зустрічі міністрів у Люксембурзі.
4 країни закликають до введення обмежень щодо припливу робітників до країн ЄС, тому що – як стверджують – робітники з інших країн-членів вимагають у них соціальних пільг. «Під час кризи, легко впасти в популізм забуваючи про велике досягнення відкритості кордонів в Європі», – прокоментувала такі ідеї Вівіан Редінґ у Люксембурзі. Вона додала, що Єврокомісія в цьому випадку буде безкомпромісною і її позиція залишається незмінною. «Питання відкриття кордонів не є предметом переговорів», – підкреслила віце-голова Єврокомісії.
Ще наприкінці квітня міністри внутрішніх справ чотирьох країн закликали до введення обмежень для заробітчан із нових країн ЄС – але Єврокомісія відповіла, що немає ніяких свідоцтв того, що існують масові шахрайства та зловживання системою соціального забезпечення в цих країнах.

Завдяки міжнародним інвестиціям минулого року в Польщі було створено понад 13 тис. робочих місць. Жодна інша країна ЄС не продемонструвала такої динаміки – повідомляє «Puls Biznesu».
Після падіння до 6-ої позиції в минулому році Польща повернулася на 3-тє місце з точки зору числа робочих місць в Європі, створених завдяки іноземним інвестиціям – показує дослідження Ernst&Young.
На чолі рейтингу знаходиться Великобританія, а за нею йде Росія.
Та експерти з інвестицій говорять виданню й про слабкі сторони польської економіки, на які скаржаться іноземні інвестори. Ідеться про дозволи на будівництво, реєстрацію і створення фірм, складні податкові процедури. Експерти наголошують: якщо Польща усуне ці недоліки, то може розраховувати на ще більше іноземних інвестицій.

«Gazeta Wyborcza» на початку гарячого туристичного сезону пропонує своїм читачам ознайомитися з тим, як дешево подорожувати європейськими залізницями. З Варшави можна дешево дістатися до Берліна, Праги чи Відня – і чим раніше придбати квиток (але максимум – за 60 днів до відправлення), тим більша ймовірність того, що купимо його дешевше. Майже кожна європейська залізнична компанія має частку промоційних квитків – так, на напрямку Варшава – Берлін їхня ціна починається від 29 євро, відтак вони продаються за 39 євро. Німецький Deutsche Bahn чи французький TGV пропонує теж спеціальні проїзні квитки на всі поїзди країни – у Німеччині такий білет коштує 44 євро, а якщо їде група з кількох людей, то ціна для кожної наступної особи за такий проїзний – уже 6 євро. Тож подорожуйте!

І.І.

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти