Logo Polskiego Radia
Print

Скільки заробляють польські гірники?

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 14.01.2015 18:31
Робітник у шахті заробляє навіть понад 7100 злотих, а інженер 9020 злотих. Пендоліно за місяць перевіз майже 200 тисяч пасажирів. Курси валют
ФОТО: Польське радіо

Курси валют у Національному банку Польщі:

1 EUR – 4,28 PLN
1 USD – 3,65 PLN
1 UAH – 0,23 PLN

У час, коли страйк гірників поширився вже на 12 польських шахт, портал onet.pl подає інформацію про заробітну платню польських гірників. Згідно з інформацією, яку опублікувала на своїх сторінках (і згодом зняла) одна з шахтарських профспілок (Związek Zawodowy Pracowników Dołowych), гірники в Польщі заробляють значно більше від середньої платні у державі, яка наприкінці 2014 року становила 4 тисячі злотих брутто (майже 1000 євро). Найвищу заробітну платню отримують технічні інженери, що працюють під землею – їхня платня перевищує 9 тисяч зл. (понад 2 тисячі євро). Непогану платню отримують у середньому також робітники у гірничих виробках – навіть по 7100 злотих у місяць. Платня шахтарів, що працюють на поверхні землі, складає в середньому 5 тисяч зл. місячно.

Майже 700 курсів, 200 тисяч пасажирів і декілька штрафів за проїзд без квитка. Місяць тому потяг Пендоліно вперше повіз польських пасажирів. Протягом цього місяця відбулася одна серйозна технічна аварія поїзда і одне 100-хвилинне запізнення, до якого призвела аварія залізничних рейок. У середньому, потяги були заповнені наполовину – повідомила речниця PKP Intercity Зузанна Шоповська.
– Ми на етапі впровадження динамічної системи продажу, і робимо це поступово, щоб не впроваджувати зразу повністю цю систему. А вже тепер можемо сказати, що близько 70% наших клієнтів, які подорожували Пендоліно, купили квитки зі знижкою.

Перевізник, тобто компанія PKP Intercity, отримала вже 19 із 20-ти замовлених поїздів Пендоліно.

Л.З.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти