Logo Polskiego Radia
Print

Не буде спеціальних соціальних програм для біженців

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 15.09.2015 14:51
Якщо біженці отримають дозвіл на постійне проживання, зможуть розраховувати на стандартні соціальні пільги, аналогічні як поляки - заявляє міністр праці
ФОТО: Польське радіо

Курси валют у Національному банку Польщі:

1 EUR – 4,20 PLN
1 USD – 3,72 PLN
1 UAH – 0,17 PLN

Не буде спеціальних соціальних програм для біженців, а допомога буде залежна від того, який статус у Польщі ці люди отримають – заявляє міністр праці і соціальної політики Владислав Косіняк-Камиш. Міністр пояснив: якщо біженці отримають дозвіл на постійне проживання, зможуть розраховувати на стандартні соціальні пільги, аналогічні як поляки. За словами представника уряду, важливе значення мають професійна активізація біженців на ринку праці та їх інтеграція.

Завершення побудови терміналу СПГ у місті Свіноуйсьцє очікуване до кінця вересня. Міністр державної скарбниці Анджей Червінський, звітуючи прем’єр-міністр Еві Копач про прогрес в реалізації інвестиції зазначив, що перший зріджений газ надійде до Польщі в IV кварталі поточного року, і що це буде 200 тисяч кубометрів цієї сировини. Створення СПГ-терміналу відбувається у рамках політики збільшення енергетичної безпеки Польщі. З реалізацією проекту із самого початку були неабиякі проблеми. Згідно з первісними планами, побудова терміналу мала закінчитися до грудня 2014 року, а в січні 2015 були заплановані доставки до Польщі зрідженого природного газу з Катару.

Кожен третій мешканець Польщі побоюється за свою роботу – вказують результати опитування проведені інститутом Millward Brown. Що цікаво, найбільш песимістичні настрої в мешканців Мазовєцького воєводства, де рівень безробіття, у порівнянні з іншими регіонами країни – відносно невисокий: 8,9%. У східній частині Польщі – значно кращі настрої, але тут основною проблемою є низькі заробітки. Майже 25% жителів цього регіону хоче змінити роботу на краще оплачувану, а ще ліпше – виїхати на заробітки за кордон, до країн ЄС.

Польща заохочує Італію до інвестицій і підкреслює, що Варшава у відповідь теж готова до інвестицій в цій країні. Віце-прем’єр-міністр і міністр економіки Януш Пєхоцінський під час економічного форуму в Мілані наголошував на можливостях, які відкриваються для італійського бізнесу над Віслою. Це, серед іншого, інвестиції в модернізацію енергетичного сектора, дорожню інфраструктуру та спільні дії в агро-харчовій промисловості. Італійці підхопили ідею створення пілотних платформ для спільної (польсько-італійської) діяльності в Африці та Україні.

Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти