Logo Polskiego Radia
Print

У Польщі відкрилася перша виставка оборонної промисловості

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 02.06.2016 14:54
На виставці представлено найсучаснішу військову техніку польського виробництва. Поляки дедалі частіше користуються приватною медичною опікою
cash-andra.blogspot.com

Курси валют за Національним банком Польщі:

1 USD – 3,92 PLN

1 EUR – 4,39 PLN

1 UAH – 0,15 PLN

Польський уряд ухвалив законопроект про введення мінімальної годинної ставки для тих, хто займається самостійною підприємницькою діяльністю, а також тих, хто працює на основі договору про доручення. «Це – метод боротьби з порушенями на ринку праці та підтримка для тих, хто заробляє мало, – пояснює міністр праці, родини та суспільної політики Ельжбєта Рафальська. Мінімальна годинна ставка буде залежати від розміру мінімальної зарплати у Польщі, на сьогоднішній день ця ставка складає 12 злотих (2,73 євро). Закон набуде чинності 1 січня 2017 року.

В Оструді (Вармінсько-Мазурське воєводство) сьогодні відкрилася перша виставка оборонної промисловості «Pro Defense 2016». Впродовж чотирьох днів кілька сотень фірм демонструють потенціал польської оборонної промисловості. Говорить голова Польської оборонної групи Аркадіуш Сівко:

«Показане сьогодні обладнання є найкращим доказом, що польська оборонна промисловість існує. Сьогодні можна сказати, що атмосфера сприяє розвитку цієї промисловості, і що вона може стати основою теж для економічного розвитку Польщі».

На виставці представлено найсучаснішу військову техніку польського виробництва: бронетехніку, гелікоптери, оптичне обладнання, польську уніформу тощо. «Pro Defense 2016» триватиме до неділі.

Здоров’я поляків стає дедалі шляхетнішим, але й дедалі дорожчим, – пише сьогоднішній «Dziennik. Gazeta Prawna». На приватну медичну опіку торік поляки витратили 26,7 мільярда злотих, тобто на 1,7 мільярда більше, ніж 2014 року. В середньому щомісячний абонемент у приватній поліклінці коштує 58 злотих. Чому поляки переходять до приватної галузі медицини? На це запитання газеті відповідає доктор Малґожата Ґалонзка-Соботка з Університету Лазарського: «Збільшення витрат на приватну опіку спричинене хронічною недосконалістю державної медопіки». Крім цього, поляки дедалі більше заробляють і щораз більше уваги присвячують своєю здоров’ю. «Ми дбаємо про себе і не хочемо довго чекати в черзі по безкоштовну конкультацію лікаря», – говорить співрозмовниця газети.

IAR/Dziennik. Gazeta Prawna/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти