Logo Polskiego Radia
Print

Українці вкладають гроші в польський ринок нерухомості

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 08.12.2016 13:54
Українці займають другу сходинку, зразу після німців, які лідирують у вкладанні коштів у нерухомості над Віслою
ФОТО: Польське радіо

Курси валют за Національним банком Польщі:

1 EUR – 4,44 PLN

1 USD – 4,11 PLN

1 UAH – 0,15 PLN

Українці дедалі частіше вкладають гроші в польський ринок нерухомості – повідомляє портал forsal.pl. Заможні бізнесмени з України орендують офіси і склади, родини і студенти шукають квартир. Рапорт Міністерства внутрішніх справ і адміністрації на тему придбання нерухомості іноземцями, показує, що в 2015 році продаж квартир і комерційних приміщень для іноземців в Польщі збільшився на 15,9 відсотка в порівнянні з попереднім роком, і на 20,6 відсотка в порівнянні з 2013 роком. Таким чином українці займають другу сходинку, зразу після німців, які лідирують у вкладанні коштів у нерухомості над Віслою.

Польські сімейні фірми зростають і планують здобувати чергові закордонні ринки – про це свідчить рапорт консалтингової компанії PwC та Інституту сімейного бізнесу. У 2015 році, 85 відсотків підприємців, які брали участь в опитуванні, зафіксували зростання продажів своїх продуктів і послуг. Тим часом глобальна середня становить 64 відсотки. Представник PwC Пйотр Вишоґорський наголошує, що польські сімейні фірми хочуть розвиватися і виходити зі своєю пропозицією на закордонні ринки:

«Родинні фірми роблять ставку на експорт і це позитивна тенденція, яку ми спостерігаємо у Польщі. В даний час уже понад 60 відсотків родинних фірм займаються експортом, а ще більший відсоток заявляє, що в майбутньому планують увійти на ринки, на яких сьогодні їх ще немає. Отже, родинні фірми здійснюють інвестиції і їхня ситуація добра» - зазначив експерт.

Рапорт створено на основі понад 2-х тисяч інтерв’ю і анкет із власниками сімейних фірм з 50-ти країн світу. Усі анкетовані фірми фіксували свої прибутки на рівні понад 10 мільйонів доларів у рік. На початку наступного року, у Польщі оприлюднять точні дані стосовно кількості сімейних фірм над Віслою. Оцінюється, що їх може бути навіть до 80 відсотків усіх підприємств, що діють у Польщі.

Українські компанії, що котируються на Варшавській фондовій біржі фіксують довгостроковий висхідний тренд. Протягом останніх місяців українські фірми викликають дедалі більше зацікавлення серед інвесторів, і як передбачають експерти, у 2017 році – ця тенденція буде продовжуватися – повідомляє економічне видання «Parkiet».

Шведська компанія «ІKEA» - одна з найбільших у світі торговельних мереж продажу меблів і товарів для дому фіксує рекордний дохід від продажів у світі та в Польщі зокрема. Нині над Віслою ця шведська мережа має 9 крамниць і планує відкрити дві наступні: у Любліні та Варшаві.

Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти