Logo Polskiego Radia
Print

За рік експорт з Польщі зріс на 8,2%

PR dla Zagranicy
Anton Marchynskyi 04.06.2019 13:17
На результатах експорту за останні місяці досі не відбилося погіршення кон’юнктури у найважливіших клієнтів, якщо не брати до уваги Німеччини
pxhere.com, CC0 Public Domain

Курси валют у Національному банку Польщі:

1 USD – 3,80 PLN

1 EUR – 4,27 PLN

1 UAH – 0,13 PLN

Рада грошової політики розпочала дводенне засідання, на якому прийме рішення про розмір відсоткової ставки у Польщі. Від цього залежатимуть відсоткові нарахування за кредитами та банківськими рахунками у злотих.

Головний економіст банку Société Générale Ярослав Янецький вважає, економічні показники радше свідчать про те, що ставка залишиться незмінною. Експерт, однак, очікує, що члени Ради грошової політики відреагують на зростання цін на продовольчі товари, яке спостерігається останнім часом.

Основна відсоткова ставка Національного банку Польщі сьогодні становить 1,5%. Рішення Ради грошової політики буде оприлюднене в середу.

Згідно з даними за квітень, протягом року експорт з Польщі зріс на 8,2%, натомість протягом місяця він впаде на 3%, - прогнозує Державна економічна палата. Квітень – це місяць, коли експортна діяльність, зазвичай, послаблюється через менший, ніж у березні, рівень виробництва та «погашення замовлень після, зазвичай, чудового березня».

«Обсяг експорту в травні може виявитися нижчим за показники, досягнені в квітні», - написано в повідомленні палати. Протягом усього 2019 року експорт, за її даними, має зрости на 7,1%, а у 2020 – на 8,2%. На результатах експорту за останні місяці досі не відбилося погіршення кон’юнктури у найважливіших клієнтів, якщо не брати до уваги Німеччини.

NBP, IAR, Rzeczpospolita/А.М.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти