Logo Polskiego Radia
Print

Польська система охорони здоров’я – однією з найгірших у Європі

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 16.05.2012 13:14
Польща посідає 27-ме місце з-посеред 33 країн у звіті про рівень медичних послуг. Польські та канадські фірми підписали деклаарція про стратегічне партнерство під час пошуків і видобування сланцевого газу
ФОТО: Польське радіо

Курси валют за Національним банком Польщі:

1 EUR – 4,36 PLN

1 USD – 3,43 PLN

1 UAH – 0,42 PLN

Польська система охорони здоров’я – однією з найгірших у Європі, - повідомляє «Dziennik. Gazeta Prawna». Видання посилається на звіт «Європейський індекс охорони здоров’я», в якому Польща посідає 27-ме місце (проаналізовано медичні послуги у 33 країнах). Автори оцінили п’ять ключових галузей: права пацієнта і доступ до інформації, час очікування на лікування, ефективність лікування, профілактика і доступність до ліків. Найкраще із охороною здоров’я – в Голландії, Але повернімося до Польщі. Тут пацієнти мають обмежений доступ до ліків (пам’ятаємо нещодавній скандал, коли забракло медикаментів для онкохворих), у Польщі теж висока смертність на онкозахворювання, треба довго чекати на прийом до лікаря і на шпитальне лікування. Результати звіту газета оцінює так: «Катастрофа на зеленому острові».

У Греції будут нові вибори – це вже ні в кого не викликає сумнівів. Лідери найбільших партій не можуть сформувати уряду. Найбільше емоцій викликає план бюджетних заощаджень, яких від Греції очікує Міжнародний валютний фонд в обмін на фінансову позику (240 мільярдів євро). Європейська Комісія та Німеччина відверто лякають Грецію, що фінансування припинить, а тоді... А тоді Греція банкрутує і виходить з єврозони... А тоді – паніка на європейських ринках. «Слабка єврозона, яка вчора оголосила нульове економічне піднесення у першому кварталі, не готова на сценарій ринкової паніки», – справу Греції коментує «Gazeta Wyborcza».

Польські та канадські фірми підписали декларацію про стратегічне партнерство під час пошуків і видобування сланцевого газу, - повідомляє «Dziennik. Gazeta Prawna». Це – результат офіційного візиту Дональда Туска у Канаду, під час якого йшлося, переважно, про енергетичну співпрацю обох країн. Польський прем’єр говорив, що у справі видобування сланцевого газу Польща союзників не має. Тож велика надія в канадцях, котрі видобутком зацікавилися. Додамо, що 70% поляків переконані – пошуки сланцевого газу і видобування сировини – безпечні для довкілля. Аж 86 % поляків вважає, що сланцевий газ допоможе Польщі унезалежнитися від зовнішніх постачальників енергоносіїв і зміцнить позицію Польщі на міжнародній арені.

Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти