Logo Polskiego Radia
Print

Нова інформація у справі смоленської катастрофи

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 17.01.2012 11:07

Немає доказів, що командувач Повітряних сил Польщі перебував у кабіні Туполева, який 10 квітня 2010 року розбився у Смоленську. Польські прокурори, котрі розслідують причини катастрофи літака, в якій загинуло 96 осіб, в тому – президентська пара Лєх і Марія Качинські, оприлюднили зміст експертизи матеріалу з чорних скриньок. Польським експертам вдалося розшифрувати розмови 17-ти осіб.

Говорить Іренеуш Шельонґ з Військової прокуратури: У ґроні осіб, чиї голоси вдалося ідентифікувати, немає командувача Повітряних сил Польщі.

Ця інформація змінює дотеперішні припущення, що генерал Бласік у кабіні був і чинив посередній або безпосередній тиск на пілотів.

На думку російського експерта, пілота Олєґа Смірнова, представники Міждержавного Авіаційного комітету повинні проаналізувати свої попередні висновки про причини катастрофи. Нагадаємо, у звіті МАК-серед причин катастрофи вказано: погане приготування екіпажу, а також тиск з боку генерала Анджея Бласіка. Як каже Олєґ Смірнов, російська сторона помилилася: Треба сісти до столу переговорів МАК і польські спеціалісти повинні ще раз прослухати ці записи. Поляки повинні ще раз сказати про свої застереження до звіту МАК-у. Думаю, що МАК повинен вибачитися за свою помилку.

Нова інформація польських експертів, однак, не дає вичерпної відповіді на запитання, що сталося у літаку Ту 154-М 10 квітня 2010 року.

Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти