Logo Polskiego Radia
Print

Україні зашкодила справа якості процесу Юлії Тимошенко

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 08.02.2012 14:48
Про це у Києві заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський
Радослав СікорськийРадослав СікорськийPolskie Radio

Україні не вдалося переконати Європейського Союзу у тому, що справа Юлії Тимошенко немає нічого спільного з політикою, підкреслив у Києві міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Під час одноденного візиту у Києві керівник польської дипломатії зустрівся з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

Під час свого головування в ЄС Польща для жодної іншої держави не зробила стільки, скільки для України – сказав Сікорський. Було багато зроблено, проте можна було зробити більше. Вдалося узгодити майже повністю текст нового договору про асоціацію Києва та Брюсселя. Проте угоди не вдалося підписати, – підкреслив міністр Радослав Сікорський: Я кажу про відсутність політичних умов. І ми всі знаємо, що це означає. Як друг я пояснюю українській стороні, як сильно Україні пошкодила справа якості процесу Юлії Тимошенко.

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко відповідаючи на ці звинувачення сказав, що перед законом всі мають бути рівними: Демократичний процес передбачає і відповідальність всіх перед законом по-рівному. Чи ти колишній, чи нинішній глава уряду, чи член уряду, ти маєш відповідати так само, як і пересічний громадянин.

Обидва міністри підкреслили, що своєрідним тестом демократії будуть парламентські вибори, які відбудуться в Україні у жовтні. Чиновники ЄС неодноразово зазначали, що від успіху цього тесту залежить підписання угоди про асоціацію.

Л.З.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти