Logo Polskiego Radia
Print

Польща – ЄС – Білорусь

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 29.02.2012 12:19
Ситуацію у Білорусі обговорювали у польському дипломатичному відомстві
Будинок польського Міністерства закордонних справБудинок польського Міністерства закордонних справWikipedia/Prajar90

У польському Міністерстві закордонних справ відбулася зустріч віце-міністр Катажини Пелчинської-Наленч (Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz), відповідальної за східну політику, з акредитованими в Польщі послами країн Європейського Союзу. Метою було обговорення дальших дій супроти Білорусі – повідомив речник польського дипломатичного відомства Марцін Босацький (Marcin Bosacki).

– Обговорено політику ЄС після останніх неприязних кроків Білорусі. Польща дякує всім євросоюзним партнерам за солідарність, виявлену в цій справі, за те, що всі країни рішилися викликати своїх послів з Мінська. Обговорено також чергові ймовірні кроки Співтовариства стосовно Білорусі, – заявив Марцін Босацький.

У вівторок 28 лютого країни ЄС прийняли рішення відкликати всіх своїх послів з Мінська, після того як Мінськ наказав польському послові та дипломатичній представниці ЄС виїхати з Білорусі на консультації до своїх столиць у зв’язку з загостренням євросоюзних санкцій.

У четвер 1 березня Комісія закордонних справ польського Сейму висловить свою позицію у справі ситуації в Білорусі.

«Ми хочемо звернутися до парламентів країн Європейського Союзу із закликом до солідарних дій задля підтримки демократичних перетворень у Білорусі (...). Хочемо також оцінити актуальні події у Білорусі» – сказав голова Комісії закордонних справ Роберт Тишкєвич (Robert Tyszkiewicz).

Н.Б./ IAR, PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти