Logo Polskiego Radia
Print

У Палаці - дебати. На вулиці - протести

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 14.03.2012 08:57
У Польщі вирішується доля пенсійної реформи. У Президентському палаці - зустріч експертів, на вулиці - протест опозиційної партії ПіС

У Президентському палаці нині відбудуться дебати з участю експертів на тему підвищення пенсійного віку.

Ірена Вуйціцька з Канцелярії президента пояснює, що Броніслав Коморовський хотів би детально ознайомитися з усіма питаннями, що стосуються пенсійної реформи. Під час зустрічі, президент запитуватиме експертів про раціональні аргументи «за» і «проти» підвищення пенсійного віку.

«Президент хоче поставити запитання, яким чином політика повинна відповісти на раціональний неспокій людей. Які програми треба реалізувати заради того, щоб дійсно люди мали змогу довше працювати. Як приготуватися до старіння нашого суспільства, які засоби треба задіяти, щоб процес старіння не викликав пертурбацій, щоб ми могли до цього явища достосуватися».

Такі питання зглиблюватимуть під час дебатів у президента.

Тимчасом, опозиційна партія Право і справедливість організує у Варшаві протест проти підвищення пенсійного віку. Маніфестація під гаслом «Захищаймо свої права» розпочнеться о 18 годині на площі Трьох Хрестів і закінчиться під будинком Канцелярії прем’єра, де з промовою виступить лідер партії Ярослав Качинський.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти