Logo Polskiego Radia
Print

Броніслав Коморовський засудив виконання смертного вироку у Білорусі

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 20.03.2012 08:20
«Виникають сумніви щодо страти двох білорусів, котрих – можливо – безпідставно звинувачено у проведенні теракту», - сказав президент Польщі в ефірі TVP Polonia
Президент Польщі Броніслав КоморовськийПрезидент Польщі Броніслав КоморовськийJacek Turczyk

Польща і Європейський Союз повинні бути одноголосими у справі виконання смертного вироку в Білорусі, - переконаний президент Польщі Броніслав Коморовський. Як сказав в ефірі телеканалу TVP Polonia, ця справа викликає чимало сумнівів.

- Ми всі сумніваємося у прозорості процедур, судового процесу і справедливості вердикту – в умовах країни, яка не відповідає елементарним стандартам демократії. Тому виникають сумніви щодо страти двох білорусів, котрих – можливо – безпідставно звинувачено у проведенні теракту, - сказав Броніслав Коморовський.

16 березня виконано вирок смертної кари над Уладзіславом Кавальовом і Дзмітрієм Канаваловом. Білорусів звинувачено у проведенні теракту у мінському метро 11 квітня 2011 року. Внаслідок вибуху тоді загинуло 15 осіб. Білоруський президент не скористався можливістю помилувати обвинувачених.

Виконання смертної кари засудила Верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики. Кетрін Ештон звернула увагу на те, що судовий процес над обвинуваченими не був прозорим. Ештон закликала Білорусь ввести мораторій на смертну кару. На засіданні міністрів закордонних справ ЄС, яке відбудеться 23 березня, буде розглядатися питання введення економічних санкцій стосовно Білорусі.

Я.С./IAR/PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти