Logo Polskiego Radia
Print

Немає порозуміння урядової коаліції у справі пенсійної реформи

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 22.03.2012 09:57
Польський уряд пропонує підвищення пенсійного віку чоловіків і жінок до 67 років

У вівторок Громадянська платформа і Польська селянська партія, учасниці урядової коаліції у Польщі, не досягли порозуміння відносно планів змін у пенсійній системі. Непідтримання Польською селянською партією пенсійної реформи залишає непевність щодо члена коаліції – вважає євродепутат, представник Громадянської платформи Яцек Протасєвич.

Політик нагадує, що про необхідність продовження професійної активності поляків прем’єр-міністр Дональд Туск згадував уже в своєму експозе, отже, ця пропозиція не була несподіванкою. Громадянська платформа готова профорсувати пенсійну реформу без підтримки Польської селянської партії – заявив євродепутат.

– Якщо одна з партій уряду не захоче голосувати за урядовий проект, то, все-таки, прем’єр-міністр отримав від управи своєї партії (ГП) повноваження шукати більшості серед інших клубів, які сьогодні в опозиції. Це буде незвичайна ситуація, але ми дещо здивовані позицією учасника коаліції, – сказав Яцек Протасєвич.

Причому, ймовірна допомога інших парламентських клубів може не бути безкорисливою. Сьогодні прем’єр-міністр Дональд Туск візьме участь у засіданні Тристоронньої комісії, присвяченому підвищенню пенсійного віку.

Пенсійна реформа, яку пропонує Громадянстка платформа, полягає у підвищенні пенсійного віку чоловіків і жінок до 67 років. Кожні чотири місяці уряд буде підвищувати пенсійний вік на один місяць. Чоловіки досягнуть рівня 67 років у 2020 році, а жінки – у 2040 році. Другий учасник правлячої коаліції Польська селянська партія пропонує, аби чоловіки виходили на пенсію в 67 років, а жінки - у 62.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти