Logo Polskiego Radia
Print

Дональд Туск нагадав Миколі Азарову про справу Юлії Тимошенко

PR dla Zagranicy
Anatoliy Zymnin 22.03.2012 16:20
Голова польського уряду також висловив задоволення з приводу запланованого на 30 березня парафування Угоди про асоціацію
Прем’єр-міністри Польщі та України – Дональд Туск і Микола Азаров, Варшава, 22 березня 2012 рокуПрем’єр-міністри Польщі та України – Дональд Туск і Микола Азаров, Варшава, 22 березня 2012 рокуPAP/Radek Pietruszka

«Польща й надалі працюватиме на користь прогресуючого зближення між Україною і Європою», – заявив у четвер прем'єр-міністр Дональд Туск. Глава польського уряду, однак, висловив занепокоєння ситуацією екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це Дональд Туск заявив під час спільної прес-конференції з главою українського уряду Миколою Азаровим, який 21-22 березня відвідав Варшаву.

«Спільні зусилля України і Польщі задля скорочення нашим східним сусідам та друзям дороги до Європи принесли дійсно непогані результати», – оцінив Дональд Туск. Голова польського уряду висловив задоволення з приводу запланованого на 30 березня парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Дональд Туск відзначив у цьому контексті особистий внесок прем’єра Миколи Азарова.

Польський прем’єр, однак, дав зрозуміти, що Україна має відповідати стандартам демократії та правовладдя. Це, на думку Дональда Туска буде мати вплив на темп підписання угод між Україною та ЄС.

Дональд Туск також повідомив, що у розмові з прем’єром України порушено питання у’вязнення лідерів української опозиції, яке «хвилює польську та європейську громадську думку». Як сказав польський прем’єр-міністр, Микола Азаров детально пояснив юридичні обставини судового процесу та ув’язнення колишньої прем’єрки Юлії Тимошенко.

«Польща та наші партнери у ЄС прагнуть якнайкраще зрозуміти обставини і аргументи українського уряду. Ми висловлюємо занепокоєння нинішньою ситуацією», – заявив Дональд Туск.

Польський політик додав, що для іміджу України в світі дуже важливим буде перебіг парламентських виборів, які відбудуться у жовтні.

А.З./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти