Logo Polskiego Radia
Print

Слідство у справі смоленської катастрофи триває

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 12.04.2012 08:44
Дослідження організації візитів президента і прем’єр-міністра у Катині 2010 року продовжено

Слідства окружної прокуратури Варшава – район Прага, які стосуються організації польотів до Смоленська 2010 року та невиконання обов’язків службами Бюро охорони уряду, продовжено на два місяці – повідомила речниця прокуратури Рената Мазур. Приводом є те, що в обох справах розслідування не доведено до кінця.

– Ще триває дослідження, допитування свідків. Тому не можна було закрити слідства у визначений строк, тобто до 10 квітня. Тому слідства продовжено до 10 червня, – заявила Рената Мазур.

У катастрофі польського літака під Смоленськом два роки тому загинула вся польська делегація з президентом Лєхом Качинським на чолі, яка прямувала на урочистості 70-ліття Катинського злочину.

Питання організації польотів до Смоленська – прем’єр-міністра 7 квітня 2010 року і президента 10 квітня 2010 року, у галузі відповідальності цивільних установ – минулої весни виключено з розслідування військової прокуратури. У першій справі йдеться про ймовірне невиконання обов’язків або перевищення повноважень чиновниками та функціонерами публічних канцелярій президента, прем’єр-міністра, Міністерства закордонних справ, Міністерства національної оборони та польського посольства у Москві.

У другій справі аналізується питання невиконання обов’язків Бюро охорони уряду. Також на півроку продовжено слідство Військової окружної прокуратури у Варшаві.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти