Logo Polskiego Radia
Print

Яцек Протасєвич: звільнити опозиціонерів допомогли санкції ЄС проти Білорусі

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 16.04.2012 09:38
Президент Білорусі помилував двох опозиціонерів. На свободу вийшли колишній кандидат у президенти Андрєй Саннікау і активіст його виборчого штабу Дзмітрій Бандаренка
Парламент БілорусіПарламент БілорусіWikipedia/EugeneZelenko

Президент Білорусі помилував двох опозиціонерів. На свободу вийшли колишній кандидат у президенти Андрєй Саннікау і активіст його виборчого штабу Дзмітрій Бандаренка. Звільнення цих політичних в’язнів свідчить про ефективність політики Європейсього Союзу стосовно Білорусі – переконаний віце-голова Європейсього парламенту Яцек Протасєвич. Як каже, звільнити Саннікава допомогли санкції проти Білорусі.

– Його звільнення, а також звільнення Бандаренки, тобто важливого члена його штабу – це перший крок до нормалізації ситуації у Білорусі. Як наслідок, нормально можуть виглядати теж євросоюзно-білоруські взаємовідносини, – переконаний Яцек Протасєвич.

Польський політик додав, що Брюссель вимагає звільнення усіх політичних в’язнів у Білорусі. Це, як сказав Протасєвич, мінімальна умова для того, щоб почати діалог. Для взаємовідносин на лінії Брюссель – Мінськ важливим буде перебіг та результати парламентських виборів у Білорусі, які відбудуться восени.

Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти