Logo Polskiego Radia
Print

Тадеушу Мазовєцькому виповнилося 85 років

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 18.04.2012 14:14
Прем’єр-міністра першого некомуністичного уряду привітали з ювілеєм у Президентському палаці
PAP/Paweł Supernak

Президент Броніслав Коморовський подякував Тадеушеві Мазовєцькому за мудрість та поміркованість, яку він вніс до руху «Солідарність» та польського політичного життя. Прем’єр-міністрові першого некомуністичного уряду 18 квітня виповнилося 85 років.
Коморовський зазначив, що після воєнного стану Польщі більш потрібною ніж відвага була мудрість. Нам вистачило розуму, сміливості та сили, щоб здобути свободу та побудувати нову Польщі, – сказав під час ювілейної урочистості президент Польщі.
Прем’єр-міністр Дональд Туск привітав ювіляра з Кіпру.

Пане прем’єре, Тадеуше, я вас щиро вітаю. 85-ті уродини це не лише день народження людини, це також важливий ювілей для кожного поляка, який пам’ятає ці складні і прекрасні часи. Я хочу вам подякувати від імені всіх поляків за те все, що Ви робили протягом свого життя. Ми горді тим, що у нас був такий прем’єр.

Тадеуш Мазовєцький очолював уряд у роки 1989-1990. Протягом короткого часу його урядові вдалося провести ряд основних реформ, зокрема змінити суспільно-політичний устрій, державні символи та назву держави з Польської Народної Республіки на Республіка Польща.

Л.З.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти