Logo Polskiego Radia
Print

Євро-2012: скликати європейську Раду у закордонних справах

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 07.05.2012 09:49
Лідер партії Солідарна Польща Збіґнєв Зьобро хоче, щоб про бойкот Євро-2012 висловився орган ЄС
Збіґнєв ЗьоброЗбіґнєв ЗьоброWikipedia

Лідер партії Солідарна Польща Збіґнєв Зьобро закликає прем’єр-міністра Дональда Туска довести до скликання європейської Ради у закордонних справах, з приводу чемпіонату Євро-2012. Завданням Ради є координація й досягнення спільної позиції в усіх питаннях, важливих для окремих країн ЄС. Такою справою є, на думку Збіґнєва Зьобра, питання бойкоту Футбольного чемпіонату Європи. Єродепутат підкреслив, що також голова польського уряду повинен зайняти конкретну позицію в цій справі. На думку політика, польський прем’єр-міністр не може з одного боку критикувати закликів до бойкоту, а з другого – мовчати.

– Не можна бути «за» і «проти». Треба бути послідовним. Особливо, що у прем’єр-міністра Дональда Туска є конкретні правові інструменти, які можуть схилити Євросоюз зайняти в цій справі єдину думку. Солідарна Польща закликає пана прем’єра взятися до праці, полагодити щось важливе для поляків, для поточного інтересу Польщі, для нашого престижу, фінансового інтересу. І, що важливіше, стратегічного інтересу, який стосується майбутнього Польщі та її місця в Європі, – сказав політик.

Збіґнєв Зьобро звернувся до прем’єр-міністра, щоб він закликав своїх партійних колег – комісара Януша Лєвандовського і віце-голову Європейського Парламенту Яцека Протасєвича – змінити позицію у справі бойкоту Євро-2012. Проблеми Юлії Тимошенко почалися вже давно і ЄС мав час досягти спільної позиції у цій справі – каже політик.

Нагадуємо, з приводу політичної ситуації в Україні й зокрема становища колишньої прем’єрки Юлії Тимошенко, частина європейських політиків не планує відвідувати української частини Євро-2012.

Ідею бойкоту матчів в Україні 3-го травня проголосила найбільша польська опозиційна партія Право і справедливість. Проти бойкоту виступили МЗС Польщі та президент Броніслав Коморовський. Голова польського уряду не планує з політичних причин бойкотувати Євро-2012, однак, після консультацій з міністром закордонних справ Радославом Сікорським Дональд Туск визнав доцільним обмеження політичних контактів в Україні під час чемпіонату.

Н.Б./ IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти