Logo Polskiego Radia
Print

Президентські вибори у Франції: перемагає Франсуа Олланд

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 07.05.2012 10:10
Політолог Ґжеґож Костшева-Зорбас вважає ймовірним переворот у політиці об’єднаної Європи
Wikipedia/Danutz

Політолог Ґжеґож Костшева-Зорбас вважає ймовірним переворот у політиці об’єднаної Європи, у результаті перемоги Франсуа Олланда на президентських виборах у Франції і після парламентських виборів у Німеччині наступного року. Якщо 2013 року більшість у Бундестагу становитимуть соціалісти із зеленими, то слід сподіватися цілковитої зміни в політиці Європейського Союзу.

– Якщо соціал-демократи, разом із зеленими, візьмуть владу у Німеччині, тобто в ще більшій країні і ще більш впливовій під економічним оглядом, а в політиці – порівнювальній до Франції – отже, відбудеться зміна влади із правого спрямування на ліве у двох найбільших країнах Європейського Союзу, – то це буде поворот цілого ЄС в напрямку, протилежному до того, у якому він прямує, власне, вродовж цілого періоду, коли Польща належить до ЄС, – сказав політолог.

Ґжеґож Костшева-Зорбас вважає, що обрання Франсуа Олланда президентом може корисно вплинути на пробудження французької економіки.

За попередніми даними на основі опитувань, соціаліст Франсуа Олланд здобув 51,5 відсоток голосів, тобто, він стане першим соціалістичним французьким президентом від 1995 року. Його суперник, дотеперішній президент Ніколя Саркозі – 48,5 відсотків.

Н.Б./ IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти