Logo Polskiego Radia
Print

Голова Європейської Ради не зустрінеться з Азаровим

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 10.05.2012 08:53
«Ми сказали йому – залишайся вдома. Це чіткий сигнал з нашого боку, що ситуація в Україні мусить змінитися» – сказав Герман ван Ромпей
Голова Європейської Ради Герман ван Ромпей Голова Європейської Ради Герман ван Ромпей PAP/EPA

Гострі слова в справі України прозвучали від голови Європейської Ради. Герман ван Ромпей в інтерв’ю для телеканалу Euronews сказав, що спосіб поведінки влади з колишньою прем’єр-міністр Тимошенко – недопустимий. З цієї причини шеф Європейської Ради не зустрінеться з керівником українського уряду, який наступного тижня має відвідати Брюссель.

Герман ван Ромпей нагадав в інтерв’ю для Euronews, що ЄС не підписав угоди про асоційоване членство з Україною саме з огляду на застереження щодо політичної ситуації та випадки порушення демократичних стандартів над Дніпром.

«Ми можемо ратифікувати цю угоду лише за умови, що Україна дотримуватиметься наших цінностей. Те, що відбувається з Юлією Тимошенко – недопустиме» сказав президент ЄС. І додав, що таку позицію ЄС почув також прем’єр-міністр України, який планує відвідати Брюссель. «Ми сказали йому – залишайся дома. Це чіткий сигнал з нашого боку, що ситуація в Україні мусить змінитися» сказав ван Ромпей.

Микола Азаров має появитися на засіданні Ради з питань співпраці ЄС Україна. Проте Герман ван Ромпей напевно із ним не зустрінеться.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти