Logo Polskiego Radia
Print

Президент Польщі схвалив декларацію України про необхідність реформ

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 11.05.2012 09:46
МЗС України Президенту Броніславу Коморовському: процес реформ уже розпочався

Президент Броніслав Коморовський сподівається, що зміни у кримінальному кодексі, які задекларували ввести в Україні, охоплять також правила, що передбачають кару ув’язнення за політичні рішення.

Київ згідний, що реформування українського законодавства необхідне для наближення його до європейських стандартів. Процес реформ уже розпочався, – зазначив у четвер МЗС України у відповідь на заклик Президента Польщі реформувати українське право.

За словами міністра Яроміра Соколовського з Канцелярії Президента Польщі, Броніслав Коморовський із задоволенням прийняв декларацію МЗС України.

– Реакція МЗС має особливе значення у контексті висловлювання першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна за 9 травня у Європейському Парламенті, який, оцінюючи законодавство України підтвердив, що Юлію Тимошенко засуджено на основі кодексу, деякі норми якого не відповідали європейським демократичним стандартам – сказав міністр.

Попри те, що заклик Броніслава Коморовського стосувався передусім введення змін в українському праві та викреслення з карного кодексу положень, які дозволяють на політичні переслідування, цій частині виступу польського президента українське МЗС присвятило лише декілька слів.


10 травня українське МЗС подякувало Броніславу Коморовському за звернення до західних політиків, щоб вони не бойкотували Євро-2012. У зв’язку зі скаргами Юлії Тимошенко на побиття її в тюрмі, багатьох лідерів Євросоюзу заявили, що не приїдуть в Україну на матчі футбольного чемпіонату Європи.

Л.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти