Logo Polskiego Radia
Print

Документальний фільм BBC вдарив по іміджу України

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 29.05.2012 09:58
«Євро-2012 – стадіони ненависті» показує расизм та агресію футбольних хуліганів в Україні. Хоча йдеться теж про польських хуліганів, Польща на фоні України виглядає майже взірцево

Британський телеканал BBC у понеділок вночі показав документальний фільм «Євро-2012 – стадіони ненависті», присвячений расизмові та агресії футбольних хуліганів в Польщі та Україні.

Вже є реакція британської преси. Зокрема, фільм коментує щоденник «The Guardian». Як пишуть журналісти газети, найгіршими є кадри з України. Найбільш запам’ятовується сцена, коли футбольні хулігани на стадіоні у Донецьку піднімають руки у фашистському жесті. Інша сцена – коли вони б’ють вболівальників з Індії. «The Guardian» вважає, що фільм BBC – це найгірша з можливий антиреклам для Києва і Донецька. А Польща – відмінниця Європи – на думку газети виглядає привабливо. Тож не дивує факт, що збірна Англії, яка гратиме матчі у Києві та Донецьку, вибрала саме польське місто Краків як свою базу.

Як пише газета, англійські вболівальники побоюються агресії з боку українських футбольних хуліганів, а також можливих терактів (як це було в Дніпропетровську). Тому на українську частину Євро-2012 приїде 5 тисяч вболівальників з Великобританії. У 2006 році, на Чемпіонат світу до Німеччини їх приїхало 100 тисяч.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти