Logo Polskiego Radia
Print

«Євро-Ефір»: Матчі в Україні - радість і сльози

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 14.06.2012 11:18
  • Euro-2012 mecze 13.06.mp3
У Львові відбувся матч Данія – Португалія 2:3. У Харкові грали збірні Голландії – Німеччини 1:2. Голландці, найімовірніше, попрощаються з Євро
Преможці матчу 13 червня - збірна ПортугаліїПреможці матчу 13 червня - збірна ПортугаліїPAP/EPA/MARIO CRUZ

У Льові відбувся матч Голландія – Німеччина 1:2

Гол! Гол! Гол! – так свою збірну підтримували голландські вболівальники. На жаль, підтримки вистачило тільки на один гол, який на 74-тій хвилині затяжного матчу забив у німецькі ворота Робін ван Персі (Robin van Persie). У свою чергу, для німецької збірної голи «заробив» Маріо Ґомес (Mario Gomes), котрого – після матчу Німеччина – Данія критикував сам Йоахім Льов. Негативно про нападника німецької збірної говорив теж футболіст з Bayern Monachium Мехмед Шоль. На його переконання, Ґомес – гравець лінивий і не вміє співпрацювати з іншими. Цю думку поділяє колишній футболіст Польщі Радослав Ґілєвич.

Цього спортсмена критикують найбільше. З одного боку, він забив найбільше голів у Бундес Лізі, лізі чемпіонів. Але з другого боку, Ґомес не пасує до цієї збірної... Ось наприклад, Мірослав Кльозе (Miroslav Klose) дуже багато вносить до збірної. Він чудово грає в обороні, він швидкий і створює багато ситуацій. Натомість Ґомес не дуже добре працює в обороні, – казав перед матчем поляк.

Тим часом, у середу у Харкові Ґомес вкотре показав, що він – чудовий снайпер. Забив 2 голи у ворота голландців, після чого зійшов з поля.

Після двох матчів німецька збірна має шість балів і лідирує у групі «Б», групі смерті, як її вже охрестили польські коментатори.


Для голландців вчорашній матч був боєм за життя чи смерть. Помаранчеві несподівано програли перший матч з Данією і чергова поразка означала, що з турніром вони будуть змушені попрощатися.

Поразка з німецькою збірною болить помаранчевим як жодна інша – адже як каже Роґєр Офферс, голландець, який живе у Польщі, футбольне суперництво між цими країнами триває від 50-х років минулого сторіччя.

– Ну, це як Польща та Росія. У вівторок було видно напруження перед матчем. Таке ж напруження є перед матчами Голландія – Німеччина.

У Харкові відбувся матч Данія – Португалія 2:3

Матч Данія – Потугалія не був настільки очікуваний, як німців з голландцями, але – на мою думку, гра у Львові виглядала цікавіше і динамічніше, ніж у Харкові. Тут було аж 5 голів. 2 – авторства данців і 3 – португальців.

Португалії, щоб думати про чвертьфінал, перемога була потрібною. І перемога була – 3:2 на користь Португалії. І знову – приємне розчарування: другий гол забив найбільш критикований спортсмен...

Послухаймо, що каже колишній нападник поляків Анджей Юсковяк.

– На мою думку, найбільша проблема збірної Португалії — це середній нападник... У матчі з Німеччиною Рональдо кілька разів намагався співпрацювати з Поштіґою, але його або не було, або він далі губив м’яч. Отже, це – найбільша проблема... – казав поляк.

Тож яким мало бути здивування польського футболіста, коли вчора Елдер Поштіґа (Hélde Postiga) забив у ворота Данії соковитий (як його назвали коментатори) гол!

Ситуація після двох матчів у групі Б виглядає так:

Матчі, що відбулися:

Голландія – Данія 0:1

Німеччина – Португалія 1:0

Данія – Португалія 2:3

Голландія – Німеччина 1:2

17 червня гратимуть

Португалія з Голландією і Данія з Німеччиною

Яна Стемпнєвич

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти