Logo Polskiego Radia
Print

Польсько-чеські поліцейські патрулі охоронятимуть вболівальників на Євро

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 24.03.2012 16:45
Спільні патрулі польських і чеських поліцейських забезпечуватимуть безпеку під час Євро-2012 футбольним вболівальникам, які приїжджатимуть до польського Вроцлава
Вікіпедія/Petar Milosevic

Заступник начальника поліції в містечку Єленя-Гура, Збіґнєв Марковський каже, що поліцейські вже пройшли уроки з мови південних сусідів Польщі. Сам, однак, він має деякі проблеми з чеською.
– У нас є поліцейські, які можуть говорити по-чеськи, є додаткова підготовка, але, як думаю, з чехами поляки не повинні мати мовних проблем, можна порозумітися й по-польськи. Як попросити чеха водійські права чи посвідчення особи? Хмм, не знаю, але думаю, що по-польськи він зрозуміє, – сказав Збіґнєв Марковський.

Додамо: посвідченням особи, яке по-польськи називається «dowód osobisty», по-чеськи звучить «оbčanský průkaz», натомість «řidičský průkaz» – це водійські права, що по-польськи називаються «prawo jazdy». Невідомо, чи чех або й українець в цій ситуації зрозумів би польського поліцейського, який гадатиме, мовляв, мови схожі, тому вчити нічого не треба.

І.І./IAR

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти