Logo Polskiego Radia
Print

УЄФА має дозволити політичні жести під час Євро-2012?

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 10.05.2012 13:52
Депутат Європарламенту закликає УЄФА виділити квитки на матчі в Україні правозахисникам
Славек і Славко також прийдуть подивитися як грають митці та мас-медійникиСлавек і Славко також прийдуть подивитися як грають митці та мас-медійникиwiki0Roger Goraczniak

Лідер європейської Групи зелених Даніель Кон-Бендіт підтримує рішення політиків щодо бойкоту Євро-2012 в Україні. Проте, за його словами, більший вплив на ситуацію могли б мати політичні жести з боку самих футболістів. Наприклад, розминка перед матчем у помаранчевих футболках, які б мали символізувати ідеали Помаранчевої революції 2004 року. Проте, на такі жести має дати дозвіл УЄФА, – наголошує французький політик.

«Перестаньмо говорити про бойкот, бо ніякого бойкоту не буде. Лише кілька політиків не поїде на матчі. Але якщо УЄФА скасує свою заборону на політичні жести, то уявіть собі, яким буде ефект від появи на полі футболістів у помаранчевих футболках під час розігріву», – заявив Даніель Кон-Бендіт Польському пресовому агентству (РАР).

На думку політика, це була б політична демонстрація.

«А ще УЄФА могла б виділити неурядовим організаціям, що борються за права людини, певну кількість квитків на матчі турніру в Україні», – наголосив депутат Європейського Парламенту.

Додамо, що Даніель Кон-Бендіт – це відомий французький правозахисник та палкий футбольний уболівальник, легендарний лідер студентських протестів у Франції 1968 року.

Нагадаємо, що у зв’язку із справою Юлії Тимошенко частина політиків ЄС, зокрема, Німеччини, Голландії, Бельгії та Австрії, бойкотуватимуть матчі Євро-2012 в Україні. До України не приїдуть також голова Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу та єврокомісари.

Л.І./PAP



Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти