Logo Polskiego Radia
Print

Євро-2012 уже не тішить поляків

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 17.05.2012 10:50
Центральні газети інформують про ставлення поляків до футбольного свята. Задумуються теж над тим, де лікуватимуться VIP-персони під час Євро-2012

Євро вже не тішить поляків – пише «Rzeczpospolita». Результати останнього опитування, яке провела робітня CBOS, показують, що тільки 44% респондентів висловлюють задоволення з організації чемпіонату. Аж 49% ставиться до цього байдуже. Чому поляки стали відвертатися від Євро? Як стверджує політолог і футбольний вболівальник Рафал Хведорук, до людей почало доходити, що Євро – це в основному комерційний захід, на якому заробить УЄФА. Складається враження, що на чемпіонат покладали надто великі сподівання. Головна проблема в тому, що організацію чемпіонату сприймали в Польщі, як інфраструктурний і спортивний проект. Ніхто не поцікавився його суспільним виміром – наголошує інший співрозмовник газети, соціолог Іренеуш Сюдем з Люблина. Забракло проектів, які заангажували б поляків з усієї країни. Експерти наводять приклади Португалії та Німеччини – де футбольне свято привело до суттєвих змін у суспільстві. Німці, наприклад, перестали соромитися своїх національних кольорів і гімну. Тепер у Польщі багато залежатиме від гри наших футболістів та реакції на Польщу закордонних гостей – наголошує «Rzeczpospolita».

Хто хоче, a хто не хоче лікувати Платіні? – на це запитання відповідає «Gazeta Wyborcza». Справа в тому, що державні лікарні не хочуть лікувати VIP-персон, бо вимоги УЄФА надто великі. Приватні, тимчасом, залюбки, бо для них VIP – це безкоштовна реклама. Державні лікарні мають із власної кишені заплатити за повну готовність прийняти важливих пацієнтів. А така готовність коштує багато, бо це додатковий медичний персонал, охорона, окремі зали тощо. Отже, державні лікарні поступово відмовляються. Якщо Платіні стане погано, у нього є вибір, або лікуватися разом з іншими, не VIP-пацієнтами, або вибрати приватну лікарню, де його приймуть з відкритими рукати. Чи є якісь сумніви, який варіант Платіні вибрав би?

Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти