Logo Polskiego Radia
Print

«Компромісний» варіант санкцій стосовно Білорусі?

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 23.03.2012 11:19
У «чорний список» буде вписано 29 білоруських фірм. До списку не потраплять фірми Юрія Чижа, з якими співпрацює Словенія. Остаточне рішення міністрів закордонних справ ЄС – вже сьогодні
Wikipedia/Mtaylor848Wikipedia/Mtaylor848

Сьогодні Європейський Союз вирішить, чи розширювати санкції стосовно Білорусі. У Брюсселі зберуться міністри закордонних справ ЄС.

Як дізналося Польське радіо, опрацьовано компромісний варіант санкцій.

У «чорний список» буде вписано 29 білоруських фірм, які належать до трьох бізнесменів. Власники підприємств підтримують режим Аляксандра Лукашенки. Фінансові активи фірм буде заморожено, а бізнесменам заборонять в’їжджати на територію Європейського Союзу. У групі небажаних персон є теж білоруський олігарх Юрій Чиж, котрий співпрацює зі словенськими фірмами. Саме через співпрацю з білорусом Любляна кілька тижнів тому заблокувала санкції. Тепер з «чорного списку» викреслено ті фірми Чижа, які співробітничають зі словенськими і литовськими. Ця – компромісна – пропозиція подобається не всім. Деякі політики вважають, що це може стати прецеденсом для «вибіркових санкцій» стосовно Сирії чи Ірану.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти