Logo Polskiego Radia
Print

Нове втрачене покоління?

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 28.04.2012 12:26
Молодь не дуже-то бачить для себе перспективи у Польщі. Більшість із тих, у кого є можливості, планують виїхати за кордон

«Newsweek» i «Polityka» багато уваги приділяють польській молоді, яка уже незабаром складатиме іспит на атестат зрілості. І виникає запитання, які перспективи, що далі?

Співрозмовники тижневика «Polityka» – це ліцеїсти двох варшавських ліцеїв. Один, – елітний імені Віткєвича, другий – звичайний імені Конопніцької. Однак, загальний висновок такий, що незалежно від ліцею молодь не дуже-то бачить для себе перспективи у Польщі. Більшість із них, у кого, звичайно, є можливості, планують виїхати на подальше навчання за кордон.
Як наголошує викладач Вищої школи суспільної психології доктор Мірослав Філіцяк: «молодь спостерігає за своїми батьками, які ведуть боротьбу за виживання, і від них навчилися правил гри. Молодь відчуває, що карти роздані. Багаті собі порадять, а бідні отримають те, що залишиться». За даними Головного статистичного управління, які наводить «Polityka», число безробітних випускників постійно зростає, у 2011 році їх було 188 тисяч.
У подібному тоні «Newsweek» пише про тих, хто закінчив навчання у вишах. У них теж проблема з роботою, вони знають, що розраховувати можуть виключно на себе, а держава ні в чому їм не допоможе. Це нове втрачене покоління – сигналізує «Newsweek» .

Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти