Logo Polskiego Radia
Print

Зв'язківця польського підпілля Яна Карського нагороджено американською медаллю

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 24.04.2012 09:54
Президент США Барак Обама поінформував про посмертне нагородження Карського найвищою американською відзнакою – Медаллю Свободи
 Ян Карський Ян КарськийWikipedia

Американські діти повинні вчитися на прикладі таких люденй, як Ян Карський – говорив вчора президент США Барак Обама пісд час виступу у вашингтонському музеї Голокосту. Обама поінформував про посмертне нагородження Карського найвищою американською відзнакою – Медаллю Свободи.

Зв'язківець польського підпілля та уряду у вигнанні Ян Карський в 1942 р. дістався до Великобританії і там розповів про те, як у Польщі німці здійснюють план знищення євреїв. Карський намагався привернути увагу британських і американських політиків до необхідності надати допомогу польським євреям.

На думку колишнього міністра закордонних справ Польщі Владислава Бартошевського, Америка мала б нагородити Яна Карського раніше.

- На мою думку, це дуже запізніла нагорода. Адже Ян Карський був від 40-х років постійним мешканцем, а потім – громадянином США. Відчував себе так само зв’язаним як з Польшею, так і з Америкою.

Ян Карський помер 12 років тому у Вашингтоні.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти