Logo Polskiego Radia
Print

У Чикаго триває саміт НАТО

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 21.05.2012 06:48
Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що антиракетний щит стає дійсністю
Чикаго, учасники саміту Північноатлантичного АльянсуЧикаго, учасники саміту Північноатлантичного АльянсуPAP/EPA (EPA/TANNEN MAURY)

Лідери країн НАТО оголосили операційну готовність першого етапу так званого європейського антиракетного щита, тобто системи протиракетної оборони. Це – головна подія першого дня саміту Північноатлантичного Альянсу в Чикаго. Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що антиракетний щит стає дійсністю.

– Це перший крок у напрямку нашої довготермінової мети, якою є охоплення повним захистом усіх європейських членів НАТО – території, популяції та збройних сил, – сказав Андерс Фоґ Расмуссен.

Перший етап створення антиракетного щита охоплює систему ракет SM-3 (1A) на американських військових кораблях на Середземному морі. У наступному етапі передбачається розміщення 2015 року в Румунії сухопутної версії ракет (SM-3/1B). 2018 року в Польщі мала б бути розміщена база із сучаснішими ракетами (SM-3 / 2A). Фінал створення антиракетного щита – це система, яка здатна збивати балістичні ракети.

НАТО залишиться сильним, а коаліція в Афганістані буде тривкою – заявив генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Андерс Фоґ Расмуссен. «Не буде поспіху у виходженні з Афганістану. Ми залишимося вірними нашій місії аж до остаточного успіху», – сказав Андерс Фоґ Расмуссен. За його словами, цілі та графік місії не зміняться. Це – відповідь на заяви нового президента Франції Франсуа Олланда про плани виходу французьких бойових загонів з Афганістану ще цього року. Голова Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що Північноатлантичний Альянс виконає свою місію.

На саміт НАТО прибули делегації понад 60 країн світу.

Н.Б./ IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти