Logo Polskiego Radia
Print

Підсумки саміту НАТО в Чикаго

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 22.05.2012 10:58
Броніслав Коморовський: Рішення про остаточне завершення бойової операції НАТО в Афганістані – це головне досягнення саміту НАТО
Президент Польщі на саміті НАТОПрезидент Польщі на саміті НАТОEPA/KAMIL KRZACZYNSKI

Світові лідери встановили, що всі бойові операції сил НАТО в Афганістані завершаться в середині 2013 року. Тоді відповідальність за країну переберуть афганські сили. Генеральний секретар НАТО повідомив, що афганська влада офіційно запропонувала Альянсові вести вишкіл місцевої армії після 2014 року.

Рішення, що операція Альянсу в Афганістані невідворотно завершиться у 2014 році, це одне з найважливіших досягнень саміту НАТО у Чикаго – вважає президент Польщі. Броніслав Коморовський зазначив, що поки що немає рішення про те, чи Польща візьме участь у новій місії.

– Завершення місії означає те, що вона насправді повністю завершена.
А щодо перспектив у майбутньому, вони залежать від переговорів, що стосуватимуться нової місії, яка вже напевно не буде бойовою.

Сьогодні в Афганістані стоять 2 тисячі польських солдатів. Загалом у цій країні перебуває 130 тисяч іноземних військовослужбовців, більшість із них це американці.

Під час саміту НАТО в Чикаго президент Польщі зустрівся з президентом України Віктором Януковичем та чільниками Франції і Німеччини.
Розмови стосувалися перш за все шансів та загроз для наближення України до Заходу, у цьому й укладення договору про асоціацію України та ЄС, – сказав журналістам президент Польщі.

– Це був головний елемент нашої розмови, оскільки багато інших питань пов’язаних з внутрішньою українською політикою свідчить про серйозну загрозу для реалізації цієї стратегічної ідеї, яку Польща підтримує довгі роки, – додав Броніслав Коморовський.

Л.З./IAR/Kancelaria Prezydenta RP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти