Logo Polskiego Radia
Print

Білий дім шкодує за слова про «польські табори смерті»

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 30.05.2012 09:50
Слова про «польські табори смерті» прозвучали з вуст президента Обами. Спершу Білий дім намагався применшити справу
wikipedia.com/Poco a poco

Білий дім висловлює жаль з приводу слів президента США про «польські табори смерті». Співпрацівники Барака Обами пояснюють, що трапилася помилка, але американські ЗМІ підхопили тему.

«Вшановуючи героя ІІ світової війни, Обама майже розпочав війну з Польщею» – так справу коментує «New York Magazine». Популярний інтернет-портал Yahoo News вістку про обурення поляків словами Барака Обами розмістив серед своїх головних повідомлень. Багато інших американських ЗМІ підхопили тему за агентством Associated Press, яке, зокрема, процитувало гострі слова міністра дипломатії Радослава Сікорського.

Зразу після церемонії вручення Медалі свободи Білий дім намагався применшити справу, стверджуючи лише, що Барак Обама мав на увазі нацистські табори смерті. Згодом, пресовий секретар Ради національної безпеки Томмі Вітор зробив заяву, у якій ствердив, що президент США допустився помилки, і висловив жаль з цього приводу.

«Ми шкодуємо з приводу цієї помилки. Проте, вона не повинна відвертати уваги від чистого наміру вшанувати пам’ять пана Карського та інших відважних героїв, які перед обличчям тиранії стояли на боці людської гідності», – заявив Томмі Вітор.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти