Logo Polskiego Radia
Print

Алєксандер Кваснєвський: Ситуація в Україні тривожить

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 01.06.2012 10:33
У Вроцлавському глобальному форумі взяли участь, зокрема, радниця президента України Ганна Герман, колишній боксер, лідер партії «Удар» Віталій Кличко
Учасники Вроцлавського глобального форуму – колишній президент Польщі Алєксандер Кваснєвський та лідер партії Удар Віталій КличкоУчасники Вроцлавського глобального форуму – колишній президент Польщі Алєксандер Кваснєвський та лідер партії Удар Віталій КличкоPAP/Maciej Kulczyński

Ситуація в Україні тривожить, – каже колишній президент Польщі Алєксандер Кваснєвський. Політик взяв участь у Вроцлавському глобальному форумі (Wrocław Global Forum), який розпочався у четвер і триватиме до 2 червня.

Перший день конференції був присвячений українським питанням. Участь у дискусії взяли, зокрема, радниця президента України Ганна Герман, колишній боксер, лідер партії Удар Віталій Кличко, та колишній президент Польщі Алєксандер Кваснєвський.

– На мою думку, ситуація в Україні за останні 20 років, тобто від моменту повернення незалежності, не була ще такою складною, як сьогодні. Я про це кажу тому, що ці 20 років я брав активну участь в українських справах, – сказав Алєксандер Кваснєвський.

Критично ситуацію в Україні оцінив теж лідер опозиційної партії «Удар» колишній боксер Віталій Кличко.

- Янукович багато наобіцяв, але слова не дотримав. Ситуація в Україні погіршується з кожним днем. У нас в країні – величезна прірва між мільярдерами, котрі помножують свій маєток, а з другого боку - людьми, які не бачать для себе майбутнього в Україні і виїжджають поза її межі.- сказав Кличко.

Під час дискусії порушено справу прав людини в Україні та ув’язнення колишньої прем’єрки Юлії Тимошенко. Як переконувала Польське радіо радниця президента України Ганна Герман, Віктор Янукович не може звільнити Юлію Тимошенко, оскільки не може порушувати чинного законодавства.

– Є законодавство і суди. Коли завершаться усі процедури, не виключаю, що президент України підпише акт помилування. Але повинні завершитися процедури, президент повинен дотримуватися законів, – наголосила Ганна Герман.

Організаторами щорічного Форуму є Атлантична рада США, секретаріат «Вроцлавського глобального форуму», а також місто Вроцлав.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти