Logo Polskiego Radia
Print

Пройшла щомісячна "смоленська" хода

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 11.06.2012 09:04
У спокійній атмосфері Краківським передмістям пройшов у неділю похід пам’яті жертвам загиблих у смоленській катастрофі.
Президентський палац у ВаршавіПрезидентський палац у ВаршавіWikimedia Commons/Marcin Białek/CC BY-SA 3.0

У спокійній атмосфері з Варшавської Архикатедри до Президентського палацу пройшов у неділю увечорі щомісячний похід пам’яті жертв загиблих у смоленській катастрофі.
Оскільки Президентський палац знаходиться на вулиці Краківське передмістя поруч готелю Брістоль, в якому на час Євро зупинилася збірна Росії, похід забезпечувало більше поліцейських, ніж звичайно. Жодних інцидентів не відбулося.


До зібраних близько півтори тисячі учасників маршу звернувся лідер партії ПіС Ярослав Качинський, який закликав громадян брати участь у чергових щомісячних походах. «Тут колись, я сподіваюся, невдовзі, стоятиме на постійно хрест. Цей, який сьогодні є в костьолі св.Анни» - сказав Качинський і додав, що цей хрест має увіковічнити жертви катастрофи за 10 квітня 2010 року і «ці великі хвилини об’єднання нашого народу».

Преред обідом представники збірної Росії з футболу, поклали квіти до меморіальної дошки жертвам смоленської катастрофи на вулиці Краківське передмістя. Квіти під дошкою поклали головний тренер збірнорї Дік Адвока , голова Російської футбольної спілки Сєргєй Фурсенко та посол РФ у Варшаві Алєксандр Алєксєєв.

Л.З.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти